Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége

 

A kedvezőtlen és mostoha dél-szlovákiai gazdasági körülmények ellenére térségük és a magyar közösség az idők során bebizonyította, hogy igenis van létjogosultsága. A sok akadály és nehézség ellenére régiójukban mégis beindult a gazdasági élet, sokszor befektetések és infrastruktúra híján is.

Ez a siker legnagyobb részben vállalkozóiknak köszönhető. Hiszen azt a vállalkozót, aki álmait szeretné megvalósítani, nem lehet eltántorítani csupán számokkal és kételyekkel. Ezek a vállalkozók sokszor példát mutattak nekik, mind kitartás, mind hazaszeretet terén. Hiszen sokszor megtehették volna, hogy az egyszerűbb utat választják, és kivándorolnak valamelyik nyugati országba, hogy ott érvényesüljenek, ám ők mindennek ellenére ott maradtak, és ott álltak helyt. A vállalkozónak nem csak egy dologhoz kell értenie. Mindent át kell látnia, ami a cégével kapcsolatos. Egyesek ezt humán erőforrások segítségével meg tudják oldani, ám nem mindenki tudja megteremteni az ehhez kellő feltételeket.

A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége ebben a témakörben hivatott segíteni a vállalkozóknak. Különféle tanácsadások (jogi, könyvelési, pályázati, marketing, arculattervezés), szakmai képzések, kapcsolati tőketeremtés, vállalkozói körök kialakítása, termékbemutatók és őstermelői piacok útján szeretnénk a vállalkozókat minél jobban segíteni munkájukban és hozzájárulni sikereikhez.

A vállalkozók tevékenysége példaértékű. Ám sokszor nekik is szükségük van segítségre. A szövetség feladata és célja az, hogy őket mindenben támogassák, hiszen nélkülük vidékük és közösségük is hanyatlik.

 

Fő tevékenységeik:

Tanácsadás

– Információszolgáltatás a vállalkozók részére a várható pályázati lehetőségekről mind EU-s, mind szlovákiai, mind szlovák-magyar közös pályázatok terén

– Információszolgáltatás a vállalkozók részére az őket érintő új törvényekről és törvénymódosításokról

– Könyvelői, pályázati, jogi, marketing és arculattervezési tanácsadás a vállalkozóknak

A vállalkozók a tanácsadási programoknak köszönhetően informáltabbak lesznek a vállalkozásukat befolyásoló külső és belső tényezőket illetően, új pályázati lehetőségekről értesülnek, ennek köszönhetően az előbb említett területeken vállalkozásuk fejlődőképesebb lesz, mind anyagilag, mind szakmailag. Továbbá az adott vállalkozó saját magára vonatkozó problémája, kérdése esetén is bármikor igénybe veheti bármelyik tanácsadási programot.

 

Szakmai képzés

– Közös fórum létrehozása és a vállalkozók egymás közötti kapcsolatának erősítése

– Szakmai továbbképzés

– Vállalkozói körök kialakítása a szlovákiai vállalkozók között és a magyarországi vállalkozókkal egyaránt

A szakmai képzéseknek köszönhetően a vállalkozóknak lehetőségük nyílik kapcsolati tőkéjük szélesítésére és szakmai továbbképzésükre is.

Comments are closed.