Tanulmányút 5. Szolnok – Kiskunfélegyháza

  1. áprilisában Szolnokra és Kiskunfélegyházára látogattunk el.

Mindkét helyen azt vizsgáltuk, hogy a közművelődés hogyan képes a családok életét jobbá tenni, közösséget kovácsolni belőlük, valamint vizsgáltuk a helyi CsaládiPontokat. Ezek olyan közösségi találkozásra lehetőséget adó helyek, amelyek lehetővé teszik a kisgyermekes családoknak az egymással való találkozást, tapasztalatcserét, információt kaphatnak a különböző rendezvényekről, juttatásokról, stb.

Meglátásunk szerint a gyermekvállalási kedv növekedésével párhuzamosan több olyan közösségi kezdeményezést kell felkarolni és támogatni, amely segíti az anyukák közösségben tartását, a szülés utáni depresszió esélyének csökkentését.

A CsaládiPontok komplex programot ajánlanak a kisgyermekes családoknak, ezen túlmenően pedig egyéni konzultációt biztosítanak az érdeklődőknek. Az egyéni konzultáció keretében szemléletformálást is végeznek a szakmai munkatársak, mivel olyan kérdések is felszínre kerülnek, mint a munka és vállalkozás, egészséges életmód, valamint gyermeknevelési kérdések.

Az országban várhatóan több CsaládiPont is megnyílik a terveik szerint és a kidolgozott módszert több helyen is alkalmazni fogják.

 

Comments are closed.